PEDIA

Αρχική » Comic

Comic

informationΑυτό το πακέτο εργασίας αποσκοπεί στην ευρεία διάδοση του προγράμματος στους πολίτες. Το κόμικ είναι ένα οικείο εργαλείο κατανοητό και αγαπητό κυρίως στους νέους ενώ μπορεί να περάσει μηνύματα με ένα πιο ζωηρό τρόπο. H κατασκευή του κόμικ ενισχύει την δημιουργικότητα των νέων και τους παρέχει την ευκαιρία να εκφραστούν χωρίς όρια και κανόνες. Εκεί οι συμμετέχοντες θα κλιθούν να απεικονίσουν και να σεναριογραφίσουν την γνώση που αποκόμισαν, ώστε να εκλαϊκευτεί  και να διαδοθεί σε μία μεγάλη μερίδα των πολιτών. Επίσης, βοηθά στο να ανακαλύψουν καλλιτεχνικές ιδιότητες.
Βασικός λόγος που επιλέξαμε το κόμικ ως μέσω διάδοσης για θέματα ΑμΕΑ είναι ότι σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Ιφεγένεια Βαμβακίδου), το 75% των ηρώων σε κόμικ ή κινούμενα σχέδια που παρουσιάζουν μία αναπηρία ή έχουν παραμορφώσεις σε άκρα είναι στον ρόλο του «κακού». Αυτό δημιουργεί μία φοβία ειδικά στις μικρές ηλικίες καθώς τα παιδιά συνδυάζουν το διαφορετικό με το κακό.
Το κόμικ χτίστηκε από αληθινές ιστορίες των συμμετεχόντων. Ο ήρωας μας είναι ο Ήφαιστος ο οποίος σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ήταν άτομο με αναπηρία και η ίδια του η μητέρα του, η Ήρα, τον πέταξε από τον Όλυμπο. Ο θεός όμως της φωτιάς ήταν αρκετά ταλαντούχος και δημιουργεί πολλά έξοχα αντικείμενα που παραγγέλλουν οι θεοί, καθώς και οι ανθρώποι.
Ο ήρωάς μας μέσα από την καθημερινή του ζωή μας εισάγει στις ικανότητές τους και στον ενεργό ρόλο του στο σχολείο, την γειτονιά του και την πόλη του. Επίσης ταξιδεύει στο εξωτερικό σε πρόγραμμα κινητικότητας, γνωρίζει νέους με παρόμοιες ή άλλες ανάγκες και παίρνει την πρωτοβουλία να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα για την πόλη του.
Το κόμικ είναι διαθέσιμο σε μορφή e-book στα ελληνικάαγγλικά και τούρκικα και θα είναι διαθέσιμη σε μορφή ebook. Το υλικό θα σταλεί σε δήμους, σχολεία, σε οργανώσεις ΑμΕΑ σε Ελλάδα Τουρκία και στην Ευρώπη αλλά και στο SALTO  ως εργαλείο ευαισθητοποίησης.

Κατεβάστε το comic  στα Ελληνικά εδώ

Κατεβάστε το comic  στα Αγγλικά εδώ

Κατεβάστε το comic  στα Τούρκικα